Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ανοικτή Επιστολή προς τους πολίτες του Δήμου Φυλής



Το 2010 και το 2011 είναι μια πολύ δύσκολη και τραγική περίοδος για όλους τους εργαζόμενους. Έχουν φροντίσει γι’ αυτό η Κυβέρνηση, το ΔΝΤ, η Τρόικα, η ΕΕ και όλα τα μεγάλα συμφέροντα που μας έφεραν ως εδώ. Yποφέρει όλη η κοινωνία καθώς, από τη μια, χιλιάδες οικογένειες αντιμετωπίζουν το τρομακτικό πρόβλημα της ανεργίας και από την άλλη, για όσους συνεχίζουν να δουλεύουν, κόβονται συνεχώς μισθοί και μεροκάματα και μπαίνουν νέα απαράδεκτα χαράτσια. Όσοι από το Δημόσιο δεν έχουν απολυθεί ή μπει σε εφεδρεία, , έχουν χάσει τα τελευταία 2 χρόνια συνολικά το 50% του μισθού τους.  Η Δωρεάν Παιδεία και Υγεία μαζί με τη άλλη δημόσια περιουσία διαλύονται και μπαίνουν στο μάτι των τυχοδιωκτών επιχειρηματιών. Πρέπει όλοι μαζί να αντιδράσουμε αποτελεσματικά απέναντι σε αυτήν την τεράστια αντιλαϊκή επίθεση.

Φέτος η Κυβέρνηση «φρόντισε» να αφήσει τα παιδιά μας χωρίς το βασικό τους όπλο, το βιβλίο για πρώτη φορά από το 1946. Είναι απαράδεκτο να συζητάει το Υπουργείο Παιδείας για μαθήματα με φωτοτυπίες, CD και DVD. Επίσης, είναι ελάχιστη η χρηματοδότηση των σχολείων και είναι σχεδόν αδύνατον να πληρώσουν οι σχολικές επιτροπές το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, τη θέρμανση, χαρτί, καθαριότητα και τη φύλαξη. Όλα αυτά βέβαια δεν γίνονται τυχαία, αλλά για να πληρώνουν οι γονείς, οι πολίτες, αντί για το κράτος.

Την τελευταία χρονιά το υπουργείο παιδείας προχώρησε σε καταργήσεις 2000 δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων και  σε τμήματα με 28 και 30 μαθητές, κοροϊδεύοντας ότι αυτό είναι εκσυγχρονισμός. Κατάργησε την ενισχυτική διδασκαλία, τα αθλητικά σχολεία κι υποβάθμισε τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών. Κατάργησε τη διδασκαλία των καλλιτεχνικών στο λύκειο, την πολιτική επιστήμη, την πληροφορική κ.λπ. που είναι απαραίτητα για τη μόρφωση των νέων. Υποβάθμισε τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, ενώ κλείνει κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τους Συμβουλευτικούς  Σταθμούς Νέων, τα ΚΕΕΔΥ και 700 σχολικές βιβλιοθήκες. Παραμένουν τα κενά 13500 εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτήθηκαν.

Στην περιοχή μας λειτουργεί η μεγαλύτερη χωματερή του κόσμου εδώ και 50 χρόνια. Με κυνικό τρόπο η κυβέρνηση παραδέχεται ότι το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής είναι ήδη τόσο υποβαθμισμένο, οπότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την δημιουργία και εργοστασίων καύσης. Προχωρώντας στην υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού οι δραστηριότητες διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή μας θα συνεχιστούν μέχρι το 2040 τουλάχιστον, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τις ασθένειες που προέρχονται από αυτές. Εμείς τους απαντάμε ότι τα σχέδιά τους θα πέσουν στο κενό και ότι αυτή η τριτοκοσμική κατάσταση θα λάβει τέλος μετά από 50 χρόνια βιασμού, εξευτελισμού και καρκινοθανάτων των ανθρώπων των Άνω Λιοσίων, Φυλής, Ζεφυρίου και των γύρω περιοχών λόγω της χωματερής.

 Η Κυβέρνηση θέλει την κοινωνία υποταγμένη κι όλα τα δημόσια αγαθά ξεπουλημένα. Πρέπει οι εργαζόμενοι να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Μόνο εμείς μπορούμε να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και το μέλλον μας κι όχι οι τραπεζίτες που μας κυβερνάνε. Σας καλούμε όλους στο κτίσιμο ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου εργασίας και εκπαίδευσης με τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους συλλόγους γονέων και τις λαϊκές συνελεύσεις για να αντιμετωπίσουμε την τρομερή επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι. Να πούμε ΟΧΙ στην πολιτική που μας τσαλαπατά και κάνει εφιαλτικό το μέλλον των παιδιών μας.

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ
Να διώξουμε το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης – Ε.Ε – Δ.Ν.Τ
και όλους τους επίδοξους εκφραστές τους
 ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ – ΠΑΛΛΑΪΚΗ, 19 & 20/10/2011
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΕΛΜΕ & ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΗΣ για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου